Nazad

Dejan Petrović na Pivo festu: VRANJE poštujem isto kao i GUČU (FOTO, VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 21.07.2018 - 00:08

Orkestar Dejana Petrovića odsvirao je u subotu svoj koncert na prvoj večeri novoustanovljenog „Pivo festa“ u Vranju.

Repertoar za svačiju dušu FOTO: G.Mitić/OK Radio
Dejan Petrović je po drugi put nastupio u našem gradu i voli da istakne kako ima veliko poštovanje prema Vranju.
 
- Iz ovog grada i okoline potiču zaista vrsni trubači i orkestri i veliki majstori trube, tako da, kao što imam poštovanje prema Guči, jednako poštujem i Vranje – kaže Dejan.
 
Njegov orkestar je to poštovanje izrazio i na koncertu, uvrstivši u repertoar klasik vranjskog melosa, legendarnu kompoziciju „Lela Vranjanka“.
 
Dejan Petrović kaže da mu je, kao muzičaru, apsolutno jasna razlika između vranjske, odnosno južnjačke i šumadijske trube.
 
Šumadinci vole da zaigraju svoju „dvojku“, ali na veseljima ipak dominiraju južnjački ritmovi.
 
- Vranjske pesme i čočeci su ipak neizbežni na veseljima svuda po Srbiji i mislim da sigurno čine polovinu repertoara svih orkestara.
 
Vremena se ipak menjaju, tako da sada Zlatiborci bolje sviraju vranjansku muziku nego ranije, kao što i Vranjanci danas bolje sviraju šumadijsku muziku, a to naročito važi za mlađe muzičare – smatra Petrović.
 
Repertoar Orkestra Dejana Petrovića veoma je šarenolik i uključuje hitove pop i rok muzike, jednako kao i „narodnjake“.
 
To nije plod neke namere ili kalkulacije, pojašnjava Dejan, već samo način na koji on prihvata muziku i na svoj način svira pesme uz koje je odrastao.
 
Time su, kako kaže, dobili svoju publiku koja je jako zadovoljna onime što orkestar radi.
 
To se videlo i na nastupu u Vranju, na kojem se jedna za drugom nižu pesme naoko nespojivih izvođača kakvi su Michael Jackson, Šarlo akrobata, Rammstein i Usnija Redžepova.
 
Vranjska publika, među kojoj je bilo i gostiju iz drugih gradova, pa i susednih zemalja, sastavljena od pripadnika više generacija, veoma je dobro prihvatila svirku i devedesetominutnu predstavu ovog zanimljivog sastava.
 
Za kraj je, naravno, ostavljena, „lična karta“ Orkestra Dejana Petrovića, kompozicija „Vrtlog“, koja se već svrstala u evergreen trubačkog melosa.
 
Naredne, druge večeri „Pivo festa“ u Vranju, nastupiće jedan od naših najpopularnijih rok bendova, „Van Gogh“.
 
     
 
     
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: