Nazad

Dela slikara iz Vranja izložena u Pirotu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 03.09.2020 - 13:18

Devet slikara iz Vranja od srede su izložili svoja dela u Likovnoj galeriji "Čedomir Krstić" u Pirotu, gde je izložba otvorena pod nazivom "Devetoro umetnika - korisnika vranjskih ateljea".

Foto. S.Tasić/OK Radio

Izloženo je 35 slika najpoznatijih vranjskih umetnika koje su u vlasništvu Fonda za kulturu iz Vranja.

Direktorka pirotske galerije, istoričarka umetnosti Radimila Vlatković izjavila je kako smatra da je reč "o izuzetnim delima koja su, na sreću, sačuvana zahvaljujući velikom pregalaštvu kulturnih poslenika Vranja".


Autorka izložbe, viši kustos Galerije Narodnog muzeja u Vranju Mirjana Jovanović istakla je da su izložena dela likovnih umetnika koji su stvarali u vranjskim ateljejima počev od 1983. godine.

To su slikari koji su imali obavezu da na dve godine jedno od svojih dela, prema izboru odgovarajuće komisije, ostave gradu.

Izložena su dela Zorana Petrušijevića Zopa, Miomira Jovanovića Micka, Jovice Dejanovića, Miodraga Stankovića Dageta, Vlastimira Stojanovića Dubničkog, Svetislava Slavkovića Kajzera, Vesne Marinković Stanković i Gorana Stankovića.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: