Nazad

Dežer u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 25.10.2012 - 11:42

Šef delegacije EU u Srbiji ambasador Vensan Dežer u Vranju je u četvrtak uručio Ugovore o grantu za realizaciju 13 projekata u Južnoj Srbiji.

Sa lica mesta

Ukupna vrednost projekata u okviru Fonda za učešće građana programa Progres EU je  200.000 evra.

Ambasador Dežer je kazao da  EU već dugo ulaže u jug Srbije zato što se ovdašnji regioni suočavaju sa mnogo težim izazovima u odnosu na ostali deo Srbije.

Projekti koji će biti implementirani u Pčinjskom, Jablaničkom I Topličkom okrugu namenjeni su najugroženijem stanovništvu, romskoj deci i osobama sa invaliditetom.

- Na ovaj način  radimo dve stvari, stimulišemo nacionalne vlasti da više pažnje obrate na jug Srbije.

Ujedno stimulišemo kapaitetete lokalnih vlasti i smatram da je Vranje odličan primer onoga što se može postići na taj način – kazao je Dežer.

Visoka delegacija EU obišla je  Serversku sobu Gradske uprave, koja je opremljena u okviru projekta „Exchange 3“, kao i radove na izgradnji Jedinstvenog šaltera za izdavanje građevinskih dozvola i podršku biznisu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: