Nazad

Dinkić obećao 25 miliona za pozorište

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 04.07.2013 - 14:44

Na Skupštini Srbije raspravljalo se, u okviru sednice o rebalansu budžeta, i o novcu za izgradnju pozorišta “Bora Stanković” u Vranju.

Pozorište posle požara

Ministar finansija Mladjan Dinkić izjavio je tom prilikom da će Vlada obezbediti 25 miliona dinara za obnovu izgorelog pozorišta u Vranju, ukoliko bude pripremljen projekat.

Dinkić je u Skupštini Srbije u raspravi o amandmanima na predlog rebalansa državnog budžeta za 2013. godinu kazao da će vrlo rado iz tekuće rezerve izdvojiti sredsta za vranjsko pozorište, ali da je prethodno potrebno da se projekat pripremi i obezbedi druga dokumentacija.

Čitavu priču pokrenuo je poslanik SNS-a Dragan Nikolić, koji je pre dva dana u dvadesetak minuta za govornicom izneo zahtev za pomoć pozorištu.

- Govoreći o rebalansu tražio sam da Vada pomogne izgradnju Pozorišta, i Dinkić mi je javno obećao da će to tako i biti. Ja sam mu se uahvalio u ime građana Vranja - rekao je Nikolić.

Ministru je u četvrtak replicirao, kako prenosi Beta, i poslanik SPS-a iz Vranja Miroljub Stojčić, ocenjujući da je kompletna tehnička dokumentacija pripremljena uz pomoć donacije EU, i najavio da će podneti zahtev za finansiranje izvodjenja projekta.

Tokom rasprave je rečeno da je dobrovoljnim prilozima i donacijama do sada prikupljeno oko 40 miliona dinara za obnovu tog pozorišta.

Zgrada Narodnog pozorišta "Borislav Stanković" u Vranju izgorela je u požaru 2. jula 2012. godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: