Nazad

Divlja Pavlovačka reka, ogromna mrlja na Moravi, ugroženi mostovi

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.05.2014 - 09:10

Kiša je u Vranju nanela pre svega velike štete poljoprivredi, otežala saobraćaj, ali nije nanela značajnije materijalne štete.

Reka u Pavlovcu, foto zvanični sajt Vranja

Štab za vanredne situacije praktično je u stalnom zasedanju, i doneo ne nekoliko važnih odluka.

Prema naredbama Štaba, svi  direktori u javnom sektoru obavezi su da uvedu neprekidna dežurstva u cilju zaštite imovine i ljudi, kao i da se onima koji se nalaze na godišnjem odmoru on prekine dok traje vanredno stanje u zemlji uzrokovano obilnim padavinama.

Situacija je u Vranju najkritičnija na Pavlovačkoj reci, zbog njenog divljeg pregradjivanja, a u ovom selu otežano se odvija i nastava u školi.

Takođe, postoji i zagušenje rečnog korita Južne Morave kod  Ratajskog mosta usled nanosa komunalnog i drugog otpada, zbog čega je naloženo nadležnim službama da odmah preduzmu sve mere.

Uočena je i velika mrlja na Južnoj Moravi  iz pravca Bujanovca, o čemu će biti obaveštene inspekcije koje su u obavezi da obave ispitivanja.

Inače, vodostaj na reci Banjštici i Južnoj Moravi  je normalan, a voda za piće hemijski i bakteriološki ispravna.

Zbog obilnih padavina došlo je do prokišnjavanja u nekim seoskim i gradskim školama, kao i u Domu kulture, Narodnom muzeju i Narodnom univerzitetu.

Veliku štetu kiša je prouzrokovala na poljoprivrednim dobrima. Čak 70 hektara je pod vodom, kukuruz mora biti presejan, a rod pšenice će biti prepolovljen za 20 do 30 odsto, po oceni Štaba.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: