Nazad

Dobre vesti: Hitna pomoć nije NOVO ŽARIŠTE KORONE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 06.05.2020 - 14:08

Služba hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra u Vranju nije novo žarište virusa korona od čega se strahovalo poslednja dva dana, potvrđeno je OK Radiju.

Testirana cela smena u Hitnoj pomoći FOTO: D. Ristić/OK Radio
Osim dve medicinske sestre čije je obolevanje potvrđeno pre dva dana, svi testirani iz Službe hitne pomoći ZC Vranje su negativni na virus korona, saznaje OK Radio.
 
To ukazuje da Služba hitne pomoći u Vranju nije novo žarište virusa.
 
Direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić je izjavila je da su medicinske sestre zaražene privatnim kontaktom, a ne na odeljenju.
 
- Iako nemaju nikakve simptome, svi zaposleni u Službi hitne pomoći su testirani na virus korona – kazala je direktorka.
 
Rezultati njihovog testiranja su stigli u sredu i svi su negativni, potvrdio je za OK Radio epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Vranje, dr Slađan Stanković.
 
- Svi koji su radili u smeni zajedno sa zaraženim medicinskim sestrama, njih desetak, testirani su i negativni su na virus korona – kazao je dr Stanković.
 
To potvrđuje da su u Službi poštovane mere prevencije, a da su zaražene virus dobile u privatnom kontaktu.
 
Prema najnovijim podacima, do sada je prisustvo virusa korona potvrđeno kod ukupno osamnaest medicinskih radnika u Vranju.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: