Nazad

Dodeljene nagrade Dr Marko Mladenović: Jedno od priznanja stiglo u Vranje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 10.11.2019 - 08:46

Na drugom „Medijskom forumu Topola 2019 - Novinari protiv depopulacije u Srbiji“, dodeljena su priznanja, od kojih je jedno, drugu godinu zaredom, stiglo u Vranje.

Uručivanje nagrade Slađani Tasić. Foto: Lična arhiva

Slađana Tasić, novinar OK Radija iz Vranja i dopisnik Informera, Blica i portala telegraf.rs, jedan je od dobitnika nagrade „Dr Marko Mladenović“, za medijski doprinos u borbi protiv depopulacije Srbije.

U odluci žirija koji je zasedao u sastavu  dr Zoran Jevtović, dr Mirko Miletić i Aleksandar Avramović,navodi se da je Slađana Tasić, dobila nagradu za novinski prilog: „Nešići, najbrojnija porodica sa juga Srbije“, koji je objavljenu listu  Informer, 3.5.2019. godine.

Slađana Tasić dobitnica je jedne od četiri ravnopravne nagrade – za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji, koje se sastoje od plakete i 15.000 dinara.

Osim nje, prema odluci žirija, nagrađeni su i Ratko Bečki iz Kraljeva, za TV reportažu „Dečji sokak“, zatim Vladimir Lojanica, za novinski prilog: „Prognoze ništa ne znače ako želimo dete“, objavljene u Blicu i Dušica Tasić iz Beogra, za TV reportažu: „Pavličine - selo bez ljudi“, emitovanu na RTS -u.

Posebnu nagradu - za izuzetan medijski doprinos  u borbi protiv depopulacije u Srbiji dobio je  Branko Stanković iz Beograda za TV seriju: „Kvadratura kruga“, koja se emituje na RTS - u.

Domaćin i organizator skupa je Radio  iFM Topola-Oplenac. Drugi medijski forum: „Dr Marko Mladenović“ Topola, je deo projekta u okviru  sufinansiranja projekata organizovanja i učešća na stručnim,naučnim i prigodnim skupovima,kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog inaformisanja u 2019.godini koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Ovo je inače druga godina zaredom kako nagrada dolazi u Vranje. Prošlogodišnja dobitnica ovog priznanja je Jelena Stojković, dopisnik Večernjih novosti.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mixcef
15.05.2020. , 02:45
Thank you very much for the invitation :). Best wishes. PS: How are you?