Nazad

Dodeljene nagrade najboljim literatama

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 29.01.2013 - 09:33

U vranjskoj Galeriji Narodnog univerziteta u ponedeljak su dodeljene nagrade najboljim učesnicima literarnog konkursa na temu “Čika Mita mene pita pamtiš li me potomče”.

Detalj sa dodele

Prvu nagradu među osnovcima dobila je Natalija Stojmenović, učenica osmog razreda O.Š. “Vuk Karadžić”, drugu Jelena Stamenković, učenica osmog razreda  O.Š. “Branko Radičević,” a treću Katarina Stojević, učenica šestog razreda O.Š. “Dositej Obradović”.

U kategoriji srednjoškolaca prvonagrađeni je rad  Aleksandre Jovanović iz Gimnazije “Bora Stanković”. Drugu nagradu osvojila je takođe gimnazijalka  Andrea Đorđević,  a treću Miljana Trajković učenica Hemijsko-tehnološke škole.

Konkurs su raspisali Grad i  Kancelarije za mlade  povodom Dana grada i 135. godina od oslobođenja Vranja od Turaka.

Prijavljeno  je  59 radova iz 10 škola sa teritorije grada. Najboljim literarcima nagrade je uručio Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada.

On je kazao da ovo  literarno nadmetanje  može da preraste u tradicionalnu aktivnost.

- Ovo je šansa da pokažete svoje znanje i sposobnosti u literarnim aktivnostima. Ujedno ovo je prilika da se podsetimo  slavne istorije i predaka koji su svojim žrtvama izvojevali pobedu nad Turcima – kazao je Tričković.

Uručenje nagrada pratili su instrumentalisti na harmonici, učenici muzičke škole “Stevan Mokranjac” , Nikola Spasić i Danilo Mitić.

O radovima je odlučivao petočlani žiri - većnica Maja Ristić, Olivera Đorđević, profesor srpskog jezika, Slobodan Stamenović, profesor istorije, Ljubica Zdravković Džonov, novinar i Milica Anđelković Jovanović, koordinator Kancelarije za mlade.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: