Nazad

Dodelom nagrade Kekanoviću završena 47. "Borina nedelja"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 31.03.2013 - 11:43

Ovogodišnja nagrada „Borisav Stanković”, koja se dodeljuje u finalu „Borine nedelje“, uručena je u Vranju Dragu Kekanoviću za roman „Veprovo srce” koji je objavila Srpska književna zadruga.

Kekanović

Žiri 47. „Borine nedelje“  radio je u sastavu: Aleksandar Jovanović (predsednik), Milo Lompar i Goran Maksimović, a odluku je doneo jednoglasno.

Novčani deo nagrade od 2.000 evra, kao i pripadajuću povelju, u vranjskom Domu Vojske laureatu je uručio predsednik  Skupštiine grada Dejan Tričković.

Sasvim nenadano, na svečanosti se pojavio i Radoslav Pavlović, savetnik za kulturu predsednika Tomislava Nikolića, i u završnom govoru rekao da se Vranje, kao retko koji grad, prepoznaje po svom Bori, i obrnuto.

U nadahnutoj besedi, Drago Kekanović zahvalio se na nagradi, i biranim rečima potegao paralelu između Borinih i današnjih vremena, i problema i sumnji sa kojima su se ljudi suoočavali onda, da bi na ta pitanja odgovore tražili i danas.

Dodelom nagrada završena je 47. „Borina nedelja“, koja je u Vranju trajala od 23. do 29. marta.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: