Nazad

Doneta odluka: Kreće GASIFIKACIJA juga Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 31.08.2020 - 10:44

Savet Agencije za energetiku Srbije je na sednici održanoj 20. avgusta 2020. godine doneo odluku o davanju saglasnosti na Plan razvoja transportnog sistema Yugorosgaz –Transport d.o.o. za period 2020-2029. godina.

Foto: Getty Images

Kako navodi Agencija, ovim planom je predviđena izgradnja gasovoda koji će omogućiti intenzivniju gasifikaciju juga Srbije, posebno u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici, piše portal E-kapija.

- Predviđeno je i povezivanje transportnog sistema sa gasovodom Niš-Dimitrovgrad, čija se izgradnja očekuje, čime će se povećati sigurnost snabdevanja potrošača u celoj Srbiji - navodi se.

Operator transportnog sistema Yugorosgaz–Transport je početkom marta 2020. godine dostavio Agenciji za energetiku Republike Srbije predlog Plana razvoja transportnog sistema za period 2020-2029. godina.

Agencija je organizovala javne konsultacije i pozvala sve zainteresovane strane da dostave primedbe, predloge i sugestije -
navodi se na sajtu Agencije.

Po završetku javne konsultacije, operator transportnog sistema Yugorosgaz–Transport je dostavio novi predlog Plana u kojem su uvaženi prispeli komentari i izvršene korekcije i dopune podataka koje ja zahtevala Agencija.

Podsetimo, Yugorosgaz-Transport doo, čiji je osnivač Yugorosgaz ad, osnovan je u Nišu 2012. godine. Osnovna delatnost društva je cevovodni transport.

Yugorosgaz-transport doo je 2013. potpisao ugovor sa Vladom Srbije kojim je ovom preduzeću poverena delatnost transporta i upravljanja sistemom za prirodni gas na trasi magistralnog gasovoda MG-9 i MG-11.



 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: