Nazad

Dr Slađana Stošić: Uspešna godina iza Stacionara, nakon privatizacije čekaju nas još veći uspesi

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 03.01.2021 - 13:18

I pored krize izazvane pandemojim virusa korona, protekla godina je bila izuzetno uspešna za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji, kaže direktorka ove ustanove, dr Slađana Stošić.

Sa optimizmom u Novu godinu: Dr Slađana Stošić FOTO: G. Mitić/OK Radio
Od 1. januara 2021. godine, Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji, popularni „Stacionar“, prelazi u vlasništvo firme „Millennium Resorts“, ćerke kompanije „Millennium Team“ iz Beograda.
 
Govoreći o privatizaciji Specijalne bolnice, koja je letos otpočela objavljivanjem javnog poziva za prodaju, dr Slađana Stošić kaže da se proces odvija po planu.
 
- Sve što je planirano, a što su obećali država i investitor, sve je ispunjeno i ide svojim tokom.
 
Rečeno je da će svi radnici dobiti otpremnine i da će isti potpisati ugovore za nastavak rada u novoj firmi, što je i ispunjeno, tako da su otpremnine dobili svi, osim dvoje radnika koji ispunjavaju uslov za penziju i biće isplaćeni po tom osnovu.
 
Novi ugovori o radu su potpisani 22. decembra sa novim poslodavcem, firmom „Millennium Resorts“ – navodi ona.
 
Direktorka ne krije zadovoljstvo dosadašnjim procesom privatizacije i ističe da je srećna što je svedok završetka stare i početka nove epohe u isroriji Vranjske Banje.
 
- Meni je novi poslodavac ponudio da ostanem na istoj poziciji u Specijalnoj bolnici i ja sam to prihvatila sa zadovoljstvom, jer verujem da Vranjsku Banju očekuje period preporoda – kaže dr Stošić.
 
Poslednje dane stare i prva tri dana Nove godine u Specijalnoj bolnici će biti iskorišćeni za uređenje i tekuće popravke u objektu, a već od ponedeljka će primiti i nove goste.
 
U naredni period, dr Slađana Stošić gleda sa optimizmom.
 
- Srećna sam što smo postali deo jedne velike kompanije, deo ozbiljnog tima čija je namera da unapredi ekonomiju Vranjske Banje i celog Pčinjskog okruga.
 
Posebno mi je drago što iza svega stoji država i predsednik Aleksandar Vučić koji se lično angažovao na pronalaženju investitora – ističe ona.
 
U poslednje dve godine, Specijalna bolnica za rehabilitaciju je načinila krupne korake na stabilizaciji poslovanja, pa je period pandemije virusa korona dočekala na nogama, ukazuje direktorka.
 
- Kada sam došla na ovo mesto pre dve godine, zatekla sam na računu par miliona dinara, dovoljno za jedan platni fond, dok je sada situacija sasvim drugačija.
 
Zahvaljujući napornom radu mojih saradnika i svih zaposlenih, zaradili smo dovoljno da tokom cele protekle „korona“ godine imamo redovne plate u punom iznosu i pored činjenice da u periodu vanrednog stanja, od polovine marta do polovine maja nismo uopšte radili.
 
Nakon toga smo funkcionisali sa smanjenim kapacitetom, ali smo uspeli da zaposlenima isplatimo i trinaestu platu, što smatram velikim uspehom za jednu ustanovu koja se bavi zdravstvim turizmom.
 
Ne znam da li se ijedna druga ustanova koja se bavi ovom delatnošću, može pohvaliti sličnim rezultatima – kaže direktorka Stošić.
 
Pacijenti koji su do sada imali povlastice u korišćenju usluga Specijalne bolnice, naročito penzioneri, ne treba da brinu, ukazuje direktorka.
 
- I privatne banje imaju prava da sklapaju ugovore sa Fondom PiO i ja verujem da ćemo tako nastaviti, tako da će penzioneri i dalje imati pravo na besplatno lečenje kod nas – kaže dr Slađana Stošić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: