Nazad

Druženje MIGRANATA I STARIH u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 10.01.2020 - 10:29

U Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju organizovana je svečana praznična trpeza za korisnike Prihvatilišta za stara i napuštena lica, na inicijativu migranata smeštenih u Prihvatnom centru.

Druženje u domu. Foto: S.Tasić/OK Radio

Akciju je organizovala Međunarodna organizacija za migrante (IOM) iz pomoć Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovorst (CMTDO) i Gradske meane.

Milica Anđelković Jovanović, predstavnica IOM - a, kaže da ova akcija odličan pokazatelj  saradnje, države, međunarodnih organizacija, lokalnog NVO sektora i privatnika.

- Zajednički cilј nam je bio da lјudima koji starost provode u Prihvatilištu ulepšamo dan.

Radovali su se poklonima poput male dece, a prijalo im je i druženje sa migrantima koji su na ovaj način želeli da se zahvale lokalnoj zajednici na gostoprimstvu
- dodaje Jovanovićeva.

Sonja Hajdari iz Avganistana, kaže da ona nema ni baku ni deku i da se oseća posebno jer ima utisak da su joj ovi lјudi upravo to.

Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj usluga socijalne zaštite, zahvalila  se svima na ovom neobičnom druženju koje, kako je rekla, znači starim lјudima više nego bilo kakvi pokloni.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: