Nazad

DS bojkotuje rad vranjske Skupštine

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 28.11.2013 - 16:12

Nakon sukoba unutar vladajuće koalicije, GrO DS-a u Vranju kao opoziciona stranka odlučila je da ne učestuje u radu lokalnog parlamenta sve "dok se za to ne steknu uslovi".

Deo odborničke grupe DS-a Vranje

Demokratska stranka je zatražila od članica vladajuće koalicije da “unutarstranačke probleme rešavaju van gradskog parlamenta”, optužujući ih da su svojim svađama doveli u pitanje funkcionisanje grada.

Demokrate su zbog dešavanja na Skupštini ostale uskraćene za objašnjenje o izvršenju budžeta grada Vranja za prvih devet meseci 2013. godine, i rebalansu  budžeta za 2013. godinu.

Gradski odbor te stranke ocenio je da je budžet grada “totalno” potrošački, a ne razvojni.

Perica Janković član IO DS-a kaže da o tome najbolje svedoči podatak da su troškovi Gradske uprave povećani za preko 19.000.000 dinara, od kojih je pet miliona planirano za plate zaposlenih, a da je samo 700.000 potrošeno na razvojne projekta.

Slavica Sotirović, podpredsednica banjskog odbora DS-a, kaže da su kreatori “razvojnog budžeta” bili široke ruke kada su određivali sredstva za javna preduzeća na teritiori grada, ali su zato bili veoma škrti kada su određivali sredstva za opštinu Vranjska Banja.

- Budžet koji je planiran za banjsku opštinu je preko 26.693.000 dinara a rebalansom će ova opština dobiti još oko million dinara.

I dalje se pokazuje da je gradska opština Vranjska Banja formirana kako bi se zaposlili partijski kadrovi.

Budžet za Vranjsku Banju je sve samo ne razvojni njime ne možete da pravite projekte niti da razvijate turizam – ocenjuje Sotirovićeva.
 
Miroslav Nešić šef odborničke grupe DS kaže da ga niko nije pozvao da sa ostalim šefovioma odborničkih grupa učestvuje na sastanku na kome je većina osudila potez predsednika Dejana Tričkovića što je odobrio odborniku Slobodanu Petroviću da održi konferenciju u skupštinskoj sali povodom tuče među naprednjacima.
 
- Niko me nije kontaktaktirao da učestvujem na sastanku samo sam dobio papir da ga potpišem.

Mi nismo potpisali taj papir a moje lično mišljenje je da je održavanje konferencije u Skupštini gde odbornik tvrdi da ga je pretukao član Gradskog veća prvorazredno skupštinsko pitanje i jedino je tu i trebalo da se održi konferencija - kaže Nešić.

Tatjana Stamenković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: