Nazad

DS Vranje: Sećamo se Đinđića s POŠTOVANJEM i PIJETETOM

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 12.03.2019 - 11:28

Demokratska stranka (DS) s poštovanjem i pijetetom neguje sećanje na dr Zorana Đinđića, premijera Srbije koji je ubijen na današnji dan pre 16 godina, poručuje u svom saopštenju Gradski odbor DS u Vranju.

Godišnjica ubistva Zorana Đinđića FOTO: DS

Politička pozadina tog čina nikada nije rasvetljena. Sadašnja vlast likovala je nad tim činom, ističe se u saopštenju.

 

- Mi, članovi Demokratske stranke, nastavljamo njegovim pravcem, svesni da su Srbiji neophodnije nego ikad korenite promene, iskorenjivanje korupcije, zapošljavanje umesto odlaženja iz zemlje.

 

Odlučni u nameri da to ostvarimo suprotstavili smo se autokratskom režimu sadašnjice i podržali proteste koji se pod sloganom ''1 od 5 miliona'' već više od dva meseca održavaju širom Srbije.

 

U Vranju traju već sedam nedelja. I trajaće dok god bude potrebno. Građani to potvrđuju dolaženjem svakog petka – navode vranjske demokrate.

 

I danas, na godišnjicu ubistva Zorana Đinđića, političara kome poštovanje iskazuju i protivnici, članovi DS ukazuju da osećaju obavezu da istraju.

 

- Zato su naši odbornici i u Vranju, kao i u brojnim drugim opštinama i gradovima, napustili lokalni parlament, ne želeći da daju legitimitet bezakonju i obesmišljavanju svega.

 

Nastavljamo vanparlamentarnu borbu protiv režima koji će ostati upamćen kao najgori u istoriji Srbije, kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou – ocenjuju demokrate.

 

Srbiji su potrebna radna mesta, zakoni, institucije, oporavak uništenog zdravstva i obrazovanja, a ne nepotizam, korupcija, ucenjivanje i zlostavljanje, ističe se u dopisu.

 

- Na doslednost nas obavezuje i činjenica da je Zoran Đinđić, plativši glavom ideje za koje se zalažemo, bio predsednik naše, Demokratske stranke – zaključuje se u saopštenju DS Vranje.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: