Nazad

Đubrijere na meti huligana

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 02.04.2013 - 08:27

Nedostatak uličnih kanti za smeće i dalje je veliki problem Vranja, kažu nadležni.

Đubrijere u Vranju

Ne postoje zakonske regulative koje tačno propisuju broj đubrijera, odnosno uličnih kanti za smeće u odnosu na broj stanovnika, kao što je to slučaj sa kontejnerima, pa gradske vlasti koje brinu o ovom pitanju imaju pravo da sami određuju koliko i gde će biti postavljene.

Vranjanci mogu svoje otpatke da bacaju samo na potezu strogog centra grada jer van te teritorije nema namenski određenog mesta za odlaganje smeća.

Članica Gradskog veća zadužena za ekologiju, Nela Cvetković, kaže da je na teritoriji Vranja raspoređeno tek stotinak đubrijera i sama ističe da je ta količina daleko ispod potrebne.

- Ranije je bilo mnogo više đubrijera, ali je za njihov nedostatak na vranjskim ulicama krivo huliganstvo naših sugrađana. Plastične kante koje su bile postavljene na banderama i saobraćajnim znacima mladi Vranjanci umesto smećem, punili su petardama.

Takođe su ih palili i lomili, iako za to neki ozbiljan povod nisu imali. Vranjski „Komrad“ je počeo da pravi metalne kante koje sada postavlja, ali je to i dalje nedovoljno da nam grad bude potpuno čist – kaže Cvetkovićeva.

Inače, komunalno preduzeće „Komrad“ čiji su zaposleni zaduženi za čišćenje ulica i dalje odlaganje otpada ima znatno veći obim posla jer smeće najčešće završava na ulicama umesto kantama, pa je samim tim i broj radnih sati povećan.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: