Nazad

Duhovno i kulturno blago SVETOG PROHORA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 27.06.2020 - 11:56

Blagoslovom Episkopa vranjskog Pahomija, a u organizaciji sveštene Svetoprhorske obitelji, Crkvene opštine Vladičin Han, opštine Vadičin Han i Doma kulture, otvorena je izložba “Duhovno i kulturno blago manastira prepodobnog Prohora Pčinjskog”.

Foto: S.Tasić/OK Radio

U prepunoj sali u Vladičinom Hanu, prisutnima su se obratili autori izložbe iguman manastira Svetog Prohora Pčinjskog arimandrit Metodije Marković i Jelena Atanasković, kustos Nardnog muzeja u Vranju.

Arhimandrit Metodije govorio je o životu i podvigu prepodobnog Prohora, kao i o bogatoj istoriji manastira, dok je Jelena Atanasković govorila o kulturnom značaju manastira Svetog Prohora, kao i o vrednosti izloženih eksponata iz manastirske riznice.

Ova izložba upriličena je povodom obeležavanja 950-te godišnjice postojanja manstira Svetog Prohora Pčinjskog a u okviru manifestacije "Vidovdanski Dani 2020." U Vladičinom Hanu.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: