Nazad

Edi Rama tužio Haradinaja zbog klevete o RAZMENI TERITORIJA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 16.01.2020 - 11:21

Albanski premijer Edi Rama podneo je Osnovnom sudu u Prištini tužbu protiv odlazećeg premijera tzv. Kosova Haradinaja zbog kleveta o navodnoj razmeni teritorija.

Rama traži obeštećenje i demanti FOTO: Facebook/Edi Rama
Albanski premijer Edi Rama podneo je Osnovnom sudu u Prištini tužbu protiv odlazećeg premijera tzv. Kosova Haradinaja zbog kleveta o navodnoj razmeni teritorija.
 
Rama u tužbi na više od 30 strana, kako prenosi Gazeta Ekspres, zahteva obeštećenje, ističući da su mu povređeni čast, ugled i dostojanstvo zbog javnih istupa i kleveta kosovskog premijera, prenosi Kosovo onlajn.
 
U tužbi se ističe da je Haradinaj u nekoliko emisija emitovanih u oktobru prošle godine govorio o razmeni teritorija između Beograda i Prištine, optužujući Ramu da je sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vucićem pokrenuo ideju o razmeni teritorija.
 
Prema tužbi, "kosovski premijer je autor i lice koji je javno širilo optužbe o konkretnim činjenicama koje su u više navrata i direktno i indirektno u javnosti stvorile lažnu sliku da je predsednik Vlade Republike Albanije u službi ideje na štetu interesa albanske nacije uopšte i Kosova".
 
Citiran je veliki broj izjava koje je Haradinaj više puta dao, u kojima je apostrofirao albanskog premijera Edija Ramu.
 
Među izjavama je i ona u kojoj se Haradinaj, kako se navodi u tužbi, poziva i na neke koruptivne afere u cilju sprovođenja ideje o razmeni teritorija.
 
U tužbi se navodi da je Haradinaj zadržao taj stav uprkos činjenici, kako se navodi, da Rama nikada nije razgovarao o takvim temama.
 
U tužbi Rama nije naveo iznos štete za koju tvrdi da mu je naneta. Ali u tužbi je tražio da Haradinaj, uz nadoknadu štete, bude prisiljen da opovrgne izjave koje su, kako navodi u tužbi, klevetničke.
 
Haradinaj je više puta optužio Tačija, Vučića i Ramu da su "pokrenuli ideju" i "radili na realizaciji" razmene teritorija između Beograda i Prištine.
 
Haradinaj je naveo da će u zakonskom roku pripremiti odgovor na tužbu, preneo je Kosovo onlajn.
 
- Tužba premijera Rame potpuno je neutemeljena i njegova je politička diverzija kako bi se sakrio iza medijskih drama i izbegao odgovornost
 
Naš narod i Kosovo imaju ljude koji će biti njen branik u svakom trenutku - naveo je Haradinaj u objavi na Fejsbuku.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: