Nazad

Eksplozija novog zapošljavanja u vranjskom javnom sektoru

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 02.12.2013 - 12:27

U javnim preduzećima i ustanovama u Vranju za deset godina broj zaposlenih porastao je u proseku za najmanje 200 odsto.

Ilustracija

Prema istraživanju novina „Vranjskih“, rekorder po ovom pitanju je Uprava Banje, koja ima oko 500 odsto više radnika ove nego 2003. godine. Ta firma pre deset godina imala je pet, a sada ima 23 radnika.

Slične procente beleži i Turistička organizacija Vranje, koje je pre deset  godina imala tri, a sada ima 12 radnika, što je povećanje za oko 400 odsto.

U samom vrhu novog zapošljavanja je i Arhiv, koji je o nekadašnjih 10 došao na 24 radnika, što je oko 150 odsto.

Od firmi koje decenijama drži SPS najviše je profitirao ŠAF, koji je nekada imao dva, a sada ima šest radnika, što je povećanje za 300 odsto, mada ni „Komrad“ mnnogo ne zaostaje, jer je pre deset godina imao 205, a sada ima 239 radnika.

Socijalisti rekordno zapošljavanje ipak beleže u Predškolskoj ustanovi, gde je nekada bilo 244, dok sada ima najmanje 303 radnika.

Nažalost, „Vranjske“ ne donose podatke za RTV Vranje, stanicu poznatu kao sigurnu kuću za nezbrinute kadrove SPS-a.

Na kraju, valja se zapitati - da li je toliko porastao posao u ovim preduzećima, ili je Vranje toliko poraslo za deset godina, ili šta je razlog ovolikom zapošljavanju u javnom sektoru?
 
Odgovor neko, verovatno, i zna. Samo ga krije.

Saša Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: