Nazad

Eparhija Vranjska: Iz manastira niko nije pobegao zbog insinuacija na ličnost Episkopa

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 12.09.2019 - 12:26

Vranje - Eparhija Vranjska objavila je saopštenje na svom internet sajtu u kojem se demantuju „insinuacije“ objavljene u nekim medijima.

Episkop vranjski Pahomije FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Bratstvo manastira Svetoga Prohora Pčinjskog (koji broji tri monaha i četiri iskušenika) na čelu sa Episkopom Vranjskim Gospodinom Pahomijem, koji vrši dužnost igumana ove svete obitelji, na svom bratskom sastanku koji je odžan 05.09.2019. godine, je odlučilo da monaha Justinijana zamoli da napusti manastir i Eparhiju Vranjsku, zbog njegovog trajnog nepoštovanja reda i poretka u Manastiru (Uredba Svetog Arhijerejskog sabora o unutrašnjem životu manastira iz 1964. godine) – stoji u saopštenju.
 
Bratstvo manastira, koje pored služenja u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog održava i manastir Palju kod Klisure opština Surdulica, iznenađeno je neutemeljenim pisanjem lista Kurir.
 
- Iz manastira niko nije pobegao zbog insinuacija na ličnost Episkopa i igumana ove svete obitelji, opisanih u tekstu ovoga dnevnog lista, već je monah Justinijan blago rečeno udaljen iz manastira, zbog gore navedene uredbe Svetog Arhijerejskog Sabora.
 
Obaveštavamo dobrožetelje manastira Svetoga Prohora Pčinjskog da nije istina da je manastir napušten, već manastir živi po ustaljenom kanonskom poretku gde se vrše sva tipikom propisana bogosluženja i svakodnevno sveta Liturgija – poručuje se u saopštenju koje je potpisano sa „Bratstvo manastira“.
 
Pre pet dana su mediji objavili vest da je nekoliko monaha i iskušenika napustilo manastir Prohor Pčinjski.
 
U nastavku te vesti, dnevni list Kurir objavio je, prema njihovim izvorima, razlog otpusta monaha njegovo „nepristajanje na bludne radnje“.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Милан
12.09.2019. , 17:59
Време је да пахомије оде.