Nazad

Fabrika zdrave hrane

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 15.06.2012 - 07:26

U Trgovištu, jednoj od najsiromašnijih srpskih opština, već ovoga leta počeće da radi fabrika za proizvodnju zdrave hrane „Dan Trg“.

Sa promotivnog skupa
Sa predstavnicima lokalne zajenice ugovor o tom poslu u Trgovištu su potpisali Dušan Mitrović, predsednik UO lista „Danas“, Zoran Ilić, vlasnik beogradske kompanije „Biomelem“ i vlasnik kompanije „Nutrika“ iz Iriga Srboljub Branković.
 
Ovaj, za gradjane Trgovišta blaga vredan dar i po svemu neobičan poklon, osmišljen je u beogradskoj kompaniji “Dan Graf“ povodom 15. rodjendana lista „Danas“.
 
- Kao društveno odgovorni ljudi u redakciji smo odlučili da deo naše energije, deo rodjendanskih sredstava usmerimo u ekonomski razvoj opštine Trgovište, koja je srpski simbol siromaštva, nerazvijenosti i demografskog pražnjenja - rekao je Mitrović.
 
On kaže da će uz potrebnu logistiku „Danasa“ i finansijsku, stručnu i organizacionu pomoć kompanija „Biomelem“ i „Nutrika“, već ovoga leta u Trgovištu početi da radi fabrika zdrave hrane.
 
Zoran Ilić, vlasnik „Biomelema“ kaže da je Trgovište, svojim geografskim položajem i prirodnim resursima, pravi raj za proizvodnju zdrave hrane i da će vrlo skoro to biti simbol i znak prepoznavanja ove varošice.
 
- Lekovito bilje i lepeza čajeva, zdravo voće, povrće i preradjevine, bogatstvo šumskih plodova, mleko i lepeza mlecčnih proizvoda, zatim meso i mesni specijaliteti ovoga kraja, rakija... sve će to odavde ići na tržište sa oznakom zdrave hrane - kaže Ilić.
 
Srboljub Branković, vlasnik kompanije „Nutrika“ kaže da je u uvoj inicijativi „Danasa“ sve tako realno i da je siguran da će ona poslužiti i drugima da u Trgovištu pronadju svoj ekonomski interes.
 
- Ovaj brdsko planinski kraj i dolina Pčinje, sa svim svojim karakteristikama, izvanredni su tereni za uzgoj aronije, tako da će ’Nutrika’ ovde uskoro imati svoje plantaže - kaže Branković.
 

Ovu inicijativu „Danasa“ i kompanija „Biomelem“ i „Nutrika“, lokalna zajednica je prihvatila raširenih ruku, a podržali su je Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i američka vladina organizacija za ekonomski razvoj USAID. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: