Nazad

Facebook radar prati saobraćajnu patrolu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 04.06.2013 - 13:12

Jedna od najaktuelnijih facebook stranica ovih dana u Vranju je grupa „Policija zaustavlja-Vranje“ koja u ovom trenutku broji blizu 1000 članova.

pocetna strana grupe
Učlanjenjem u grupu svako dobija informacije u svakom trenutku gde se tačno nalazi patrola saobraćajne policije koja zaustavlja i kontroliše vozila. 
 
Vlasnik i administrator stranice Miljan I. (22) za OK Radio kaže da je stranica „Policija zaustavlja-Vranje“ otvorena po uzoru na već postojeće grupe u Republici Srpskoj i Hrvatskoj. 
 
- Rešili smo da se i mi Vranjanci organizujemo i što je više moguće smanjimo broj plaćanja kazni. Ovo je humano jer svaki dinar od plate možemo sačuvati za porodicu ili nešto drugo, a ne da sve damo državi koja nam ništa ne pruža, a sve traži. 
 
Stranica je isključivo organizacijsko- društvenog karaktera i u skladu je sa svim propisima. 
 
Kao što u opisu piše, na stranici se može pročitati ili objaviti lokacija na kojoj policijska patrola zaustavlja vozila – kaže naš sagovornik i apeluje na sve članove grupe da budu tačni i precizni kako bi pomogli vozačima, koji će, kako je kazao, sutra pomoći njima. 
 
Nekoliko objavljenih informacija opominjalo je vozače da se saobraćajna policija u utorak posle ponoći nalazila u naselju Raška, kod ispostave Elektrodistribucije, zatim na uglu ulica Sima Pogačarević i Kolubarska. 
 
Nešto pre toga članovi grupe uredno su evidentirali saobraćajnu patrolu kod "Lukoil" pumpe, ispod garaže "Jedinstva". U vranjskoj policiji kažu da nisu upućeni u postojanje ove grupe na fejsbuku i da će narednih dana videti o čemu se tu zapravo radi. 
 
– Mi smo to čuli od novinara i još uvek nismo videli kako ta grupa izgleda. Ukoliko se objavljuju mesta na kojima se nalazi patrola saobraćajne policije, to može ometati rad naših službenika i to svakako nije dozvoljeno – kratko je saopšteno iz Policijske uprave u Vranju. 
 
Sa druge strane, pojedini saobraćajni policajci kažu da cela priča može biti posmatrana i iz drugog pozitivnijeg ugla. 
 
Naime, kako kažu, vozači će vođeni informacijom gde se nalazi patrola voditi računa o poštovanju saobraćajnih propisa, što je jedan vid psihološke samokontrole.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: