Nazad

Formiran lokalni mobilni tim za zapošljavanje mladih

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 11.02.2013 - 15:55

U filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju u ponedeljak je predstavljen Lokalni mobilni tim koji će se baviti karijernim vođenjem i savetovanjem mladih u izboru zanimanja.

Sa seminara u NSZ

Jasminka Stanković, savetnik u NSZ, kaže da je formiranjem tog tima stvoreno partnerstvo koje okuplja sve relevantne aktere iz obrazovanja, zapošljavanja, Gradske uprave, privrede i nevladinog sektora.

U prezentaciji  su  učestvovali  predstavnici Kancelarije za mlade, USAID-a psiholozi iz vranjskih škola  i većnica  Maja Ristić, zadužena  za obrazovanje.

- Naš zajednički cilj je da pomognemo  mladima da izaberu adekvatno zanimanje i razvijaju karijere čime doprinosimo smanjenju nezaposlenosti – kazala je Stankovićeva.

Prema njenim rečima  LMT će obići vranjske škole kako bi učenici bili informisani o tome kome mogu da se obrate za pomoć u izboru profila zanimanja u daljem školovanju.

- Važno je da prikupe potrebne informacije o deficitarnim zanimanjima o broju nezaposlenih na evidenciji službe o mreži srednjih škola i ponuđenim zanimanjima, ali odluka mora biti njihova – kaže Stankovićeva.

Većnica Maja Ristić napomenula je da je lokalna samouprava podržala projekat jer je on od višestrukog značaja za mlade i njihovo obrazovanje.

Lokalni mobilni tim za karijerno vođenje i savetovanje Vranja formiran je u okviru USAID Projekta održivog lokalnog razvoja.

On će biti predstavljen u Bujanovcu, Preševu i Vladičinom Hanu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: