Nazad

Gimnazija: Još ima mesta za IT odeljenje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 12.05.2018 - 10:33

U Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju u toku je upis u specijalno IT odeljenje za nadarene učenike.

Poslednji dan upisa je u ponedeljak FOTO: D. Ristić/OK Radio
Vranjska gimnazija će otvaranjem novog odeljenja od naredne školske godine biti svrstana među 13 gimnazija u Srbiji koje imaju računarsko odeljenje, u kojem se radi po programu Računarske gimnazije
 
Prvog dana upisa, u petak, evidentirano je 18 prijavljenih za 20 predviđenih mesta.
 
Slađan Trajković, profesor informatike u ovoj renomirnoj školi navodi da je veće interesovanje učenika bilo na pripremnoj nastavi, koju je pohađalo blizu tridesetoro zainteresovanih.
 
- Verujem da još uvek nisu svi đaci informisani o otvaranju ovog specijalnog odeljenja, a siguran sam da mnogi čekaju i poslednji dan upisa u ponedeljak
 
Još uvek nemamo sve informacije o tome kako će se vršiti selekcija prijavljenih, jer će svi morati da prođu testiranje koje se 3. juna za jug Srbije obavlja u Leskovcu – kaže Trajković.
 
IT odeljenje u vranjskoj Gimnaziji brojaće 20 učenika, a budući đaci će morati da na testiranju pokažu dovoljno dobro znanje iz matematike po specijalnom programu ministarstva.
 
Postoje i dogovori sa Ministarstvom obrazovanja da se testiranje obavi i u Vranju, ali će to zavisiti od konačnog broja prijavljenih do kraja predviđenog roka.
 
Profesor Trajković dodaje da je program nastave još uvek u izradi i da je najavljeno i stručno usavršavanje nastavnog osoblja.
 
Do ove školske godine, ovakva odeljenja su imale samo gimnazije u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.
 
Kako vranjski gimnazijalci dugi niz godina pokazuju zapažene rezultate na takmičenjima, Ministarstvo prosvete je odobrilo upis za 20 učenika specijalnog računarskog odeljenja koje će, prema najavama, biti jedino te vrste južno od Niša.
 
Ovaj smer je i odlična priprema za dalje školovanje i usavršavanje, naročito za matematičke fakultete, ETF, FON i slične.
 
Svi zainteresovani učenici završnih razreda mogu da dobiju sve potrebne informacije u školi i putem sajta Gimnazije “Bora Stanković”.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: