Nazad

Gimnazija: Prijave za IT ODELJENJE i u ponedeljak

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 20.05.2018 - 01:26

Prijave za polaganje prijemnog ispita za specijalizovana odeljenja za informatiku i računarstvo u gimnazijama širom Srbije, pa i u Vranju, produžene su do ponedeljka, 21. maja.

Poslednji rok ponedeljak u 14 sati FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odlučilo je da produži rok za prijavu za upis u gimnazijska IT odeljenja zbog velikog interesovanja učenika.
 
Zainteresovani učenici će imati poslednju šansu da se prijave u ponedeljak, od devet do 14 časova, u gimnazijama koje će imati specijalizovana IT odeljenja.
 
Kako je sapštilo Minitarstvo prosvete, za ove učenike biće mesta u oko 70 gimnazija širom Srbije, a odeljenja će biti formirana u školama za koje se prijavi dovoljan broj učenika.
 
Za IT odeljenje u Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju koje će imati 20 učenika, do sada je prijavljeno 38 kandidata, kaže za OK Radio direktorka škole, Suzana Mišić Stanković.
 
- Iako je vranjska Gimnazija tražila da zbog većeg broja prijavljenih prijemni ispit bude organizovan u Vranju, ministarstvo ipak nije dalo odobrenje, tako da će svi zainteresovani učenici iz Pčinjskog okruga morati da polažu u Leskovcu.
 
Gimnazija "Bora Stanković" ima obavezu da organizuje prevoz i te, kao i druge informacije vezane za prijave i upis, biće objavljene na sajtu naše škole - kaže direktorka.
 
Od ostalih škola u okrugu, u Gimnaziji u Vladičinom Hanu prijavljena su 42 učenika, dok za sada nema zainteresovanih za Gimnaziju u Bosilegradu.
 
Na prijemnom ispitu, koji je zakazan za 3. jun u 13 škola u Srbiji, polagaće se zadaci iz matematike srednjeg i naprednog nivoa, dok se za pripremu koriste zbirke za polaganje završnog ispita.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: