Nazad

Gimnazijalci u letnjoj školi na Kopaoniku

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 21.08.2019 - 11:07

U okviru projekta Digitalni pogon koji organizuju Biblioteka plus i Novosadska novinarska škola, učenici drugog razreda Gimnazije “Bora Stanković”, Staša Aleksić, Natalija Stojanović, Milica Stanković , zajedno sa mentorima Majom Bulajić, profesorkom engleskog jezika i Nenadom Stojiljkovićem, profesorom istorije, boravili su u letnjoj školi na Kopaoniku u kojoj učestvuje 30 učenika iz deset škola.

Gimnazijalci na Kopaoniku. Foto: Promo

Gimnazijalci su put Kopaonika krenuli u četvrtak 15.avgusta i vratili su se 20.

Tokom boravka u letnjoj školi učenici su imali sledeće aktivnosti:


U toku prepodneva učenici su na osnovu svojih ideja snimali, montirali i obrađivali video materijale u okviru zadate teme ( lekcija iz nastave) i slobodne teme.

U popodnevnim časovima su prisustvovali predavanjima stručnjaka iz oblasti filma, istorije i režije( Milan Vlajičić, Marija Vukić, Miša Ćurković, Marko Pištalo)

U večernjim terminima su učestvovali u debatama na određene teme iz oblasti medijske kulture i pismenosti.

U ponedeljak su učenici prikazali svoja ostvarenja na reviji filma.


- Opšti jeutisak sa letnjeg kampa je su  učenici stekli i povećali  znanje i veštine u okviru digitalne pismenosti, stekli nova znanja u vezi snimanje i montaže video materijala, i razmenjivali iskustva  koja su itekako korisna.

U okviru  reforme gimnazijskog obrazovanja  u oblasti jezik, mediji i kultura kao izbornog programa, aktivnosti predviđenje digitalnim pogonom su najbolji primer usavrašavanja i rada  na terenu
- kaže direktor škole Suizana  Mišić  Stanković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: