Nazad

Godišnjica koalicije oko SPS-a

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 29.03.2013 - 14:08

Koalicija SPS-JS-PUPS-SDPS u Vranju najjača je koaliciona grupacija na lokalu u Srbiji, ocenili su lideri stranaka na obeležavanju godišnjice od njenog formiranja.

Sa kupa koalicije SPS-JS-PUPS-SDPS

Zoran Antić, predsednik GrO SPS-a podsetio je da je pomenuta koalicija na lokalnim izborima  u Vranju 6. maja 2012. osvojila  12.050 glasova birača,  21 mandat sa kojim je nastupila prilikom formiranja vladajuće koalicije u Skupštini grada.

- Koalicija sada ima 24 odbornika prelaskom novih odbornika iz DSS-a Miroslave Novković, Gorana Vitorovića, Igora Nikolića i samostalnog odbornika Bobana Pešića kojji je iskazao želju da pristupi ovoj  odborničkoj grupaciji, ali to je malo komplikovaniji proces.

Postoje stranački dogovori između SPS-a i SNS-a pa će on to morati da reši sa SNS-om – kazao je Antić napominjući da odnosi sa DSS nisu narušeni prelaskom njihovih odbornika u SNS i SPS.

Ono što prema njegovim rečima nedostaje koaliciji je velika smetnja u komunikaciji sa vrhom stranaka, jer funkcionisanje vlasti na lokalu otežava to što se na funkcijama republičkih institucija u gradu i dalje nalaze ljudi iz prethodnog režima.

To umanjuje kapacitet moći i delovanja ove koalicione grupacije.

Antić se je osvrnuo i na funkcionisanje vranjske lokalne vlasti napomenuvši da se rezultati možda ne vide golim okom ali da je ona uspela da smanji dugovanja i javnu potrošnju, čime je izbegnut  bankrost  koje je pretio.

- Uspeli smo da sa koalicionim partnerima stabilizujemo finansijsku „krvnu sliku“ grada, što je značaja za njegovo funkcionisanje u narednom periodu – kaže Antić.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: