Nazad

Grad angažuje LEKARE I TEHNIČARE za rad u rubnim područjima (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 28.01.2020 - 11:40

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić potpisali su ugovor o angažovanju mladih lekara i medicinskog osoblja za pružanje primarne zdravstvene zaštite stanovništvu u ruralnim područjima i perifernim gradskim naseljima.

Zajednička fotografija na potpisivanju ugovora FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema ovom ugovoru, na ovim poslovima će biti angažovano 13 lekara opšte prakse, dva defektologa, 25 medicinskih i jedan zubni tehničar, u periodu od 3. februara do 30. juna ove godine.
 
Ovo je treća godina za redom kako lokalna samouprava u Vranju angažuje mlade nezaposlene medicinske radnike za rad u ruralnim i rubnim gradskim područjima.
 
Iako grad Vranje nije osnivač Zdravstvenog centra, pre tri godine je krenuo u ovaj projekat kao prva lokalna samouprava u Srbiji, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.
 
- Sada se pokazuje kolko je to značajno jer smo našli pravni osnov da i ove godine vas uposlimo, ali nam je primarni cilj bio da ukažemo poštovanje za trud koji ste uložili tokom školovanja.
 
Ove godine smo angažovali i zubne tehničare i stručne saradnike jer smo želeli da ove oblasti približimo seoskim i prigradskim sredinama – rekao je gradonačelnik, poželevši kolegama mnogo uspeha u radu.
 
Direktorka ZC Vranje, dr Ljiljana Antić, istakla je da će na ovaj način rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti biti znatno ojačan.
 
- Moja ideja je da u Vranjskoj Banji oformimo službu kućnog lečenja koja će funkcionisati zahvaljujući vama i nadam se da će ta služba biti trajna.
 
Veoma smo zadovoljni vašim angažovanjem tokom prethodna dva ciklusa i sigurna sam da ćete i ovoga puta pružiti svoj maksimum, a mi ćemo se truditi da tokom ove godine što veći broj vas bude stalno zaposlen – rekla je dr Antić.
 
Za potrebe ovog projekta, lokalna samouprava je izdvojila 12 miliona dinara.
 
Svečanosti su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika dr Aleksandar Stajić, gradski većnik dr Miroljub Stanković i upravnica Doma zdravlja dr Jadranka Ajanović.

Foto Galerija

Angažovanje mladih lekara i tehničara za rad u rubnim područjima

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: