Nazad

Grad Vranje konačno bez izbegličkih centara

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 01.06.2013 - 11:12

Grad Vranje u 2013. godini rešiće problem izbelica zatvaranjem i poslednjeg kolektivnog centra, onog u Vranjskoj Banji.

KC Rasadnici u Vranjskoj Banji

Kolektivni centar za smeštaj izbeglih i raselјenih lica „Rasadnik“ u Vranjskoj Banji biće zatvoren nakon izgradnje novog stambenog bloka za smeštaj lјudi iz centra.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Branimir Stojančić kaže da se završetak nove zgrade očekuje krajem leta.

- Sve radimo u cilјu zatvaranja poslednjeg kolektivnog centra kod nas i jednog od poslednjih u okrugu.

Do septembra imaćemo na raspolaganju oko 50 novih stambenih jedinica za ova lica – kaže Stojančić.

Kako se saznaje, sa UNHCR-om je grad dogovorio zatvaranje kolektivnog centra u Vranjskoj Banji i izgradnju 20 stambenih jedinica za izbegla, raselјena i socijalno ugrožena lica sa ovog područja, dok je sa NVO „ASB“ iz Nemačke dogovorena izgradnja još 14 stambenih jedinica.

– Dakle, u narednom periodu zbrinućemo 54 porodice ali ćemo dosta pomoći i socijalno ugroženim porodicama iz našeg kraja.

U kolektivnom centru u Vranjskoj Banji stanuje desetak interno raseljenih porodica – kaže Stojančić.

Prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije u Pčinjskom okrugu postoji još tri kolektivna centra i to u Bujanovcu u kojima ukupno živi 266 interno raselјenih i izbeglih lica.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: