Nazad

Grad zakida i na jubilarnim nagradama

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 29.10.2012 - 13:36

Većini radnika Gradske uprave još uvek nisu isplaćene jubilarne nagrade na koje imaju pravo za "okrugle" godišnjice radnog staža.

Gradska kuća: Ko je miljenik vlasti?
Miroslava Mladenović, zamenik načelnika Gradske uprave, kaže da je na spisku za isplatu "jubilarca" pored  aktivnih radnika i veliki broj penzionera. 
 
- To su radnici kojii su u periodu od 2009. do 2011. godine navršili neku od jubilarnih godina, što je regulisano zakonom o budžetskom sistemu.  
 
Jubilarne nagrade su, za radnike sa ovog spiska, isplaćene sredinom ove godine – objašnjava  Mladenovićeva.
 
Prema njenim rečima, nakon toga, pravljeni su neki drugi spiskovi  "jubilaraca" u čijem sastavljenju nije bio uključen načelnik i kako kaže, nije upoznata na osnovu čega su oni pravljeni i ko ih je formirao. 
 
– Na novom spisku, ne znam kako, ali našli su se i radnici koji ne ispunjavaju zakonske uslove za dobijanje nagrade – ističe ona. 
 
Mladenovićeva kaže da je mnogo ljudi kojima zakon daje pravo da im se isplati nagrada, ali ih nema među dobitnicima.  
 
Među njima je i veliki broj penzionera koji su u ovom statusu čak i od 1990. godine. 
 
Svoje nezadovoljstvo u vezi sa nepravdom koja je učinjena na ovaj način, ne krije i jedan penzioner koji je u Gradskoj upravi radio 30. godina.
 
- Nisam jedini koji je „oštećen“ za ovu nagradu. Zajedno sa kolegama koji su u istom problemu, pre više od dva meseca  uputili smo zahtev za obrazloženje zašto smo izostavljeni sa spiska, ali do danas odgovora nema. 
 
Za nas koji smo bili „obični“ radnici, zakon izgleda ne važi, ali su zato funkcioneri bili isplaćeni u prvom krugu - kaže on. 
 
Pošto tim spiskovima nisu bili obuhvaćeni svi, onda su usledili pojedinačni zahtevi prema načelniku Gradske uprave i  prema gradonačelniku. 
 
Prema nekim informacijama, postignut je dogovor da će nakon usvajanja odluke o novom budžetu biti obračunato koliko je ukupno para potrebno za "jubilarce", nakon čega će biti napravljena dinamika isplate do kraja ove godine. 
 
Inače, neki od srećnika koji su primili jubilarne nagrade zaista nisu loše prošli. 
 
Nagrada za 30 godina rada nosi sobom i 60.000 dinara,  za 20 godina 50.000, dok su se oni sa 10 godina staža morali zadovoljiti sa 40.000 dinara. 
 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: