Nazad

"Građani Vranja veruju Vojsci Srbije"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 31.01.2013 - 14:05

Dan Četvrte brigade Kopnene vojske u Vranju svečano je obeležen u četvrtak uz prisustvo velikog broja vojnih i državnih organa i građana.

Počasni stroj 4. brigade

Ovaj dan proslavlјa se u znak sećanja na isti datum 1878. godine kada je komandant Šumadijskog korpusa srpske vojske general Jovan Belimarković sa odredima ustanika oslobodio Vranje i okolinu od viševekovnog  turskog ropstva.

Proslava praznika započela je sečenjem slavskog kolača u crkvi Svete Trojice, a centralna svečanost održana je u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“.

Svečanosti u vranjskoj kasarni prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu pukovnik Nenad Marković, državni sekretar Ministarstva rada Negovan Stanković, narodni poslanici Miroljub Stojčić i Dragan Nikolić, predstavnik Koordinacionog tela, načelnik Pčinjskog okruga, gradonačelnik Vranja, predstavnici lokalnih samouprava Bujanovca, Trgovišta, Preševa, Vladičinog Hana, Surdulice, Bosilegrada, Crne Trave i Vlasotinca, zatim Srpske pravoslavne crkve, MUP-a i brojnih organizacija i preduzeća.

U svom obraćanju prisutnim gostima, komandant Četvrte brigade pukovnik Zoran Lubura podsetio je da je tradiciju Prvog pešadijskog puka nastavila 78. motorizovana brigada, a danas to čini Četvrta brigada čiji je glavni zadatak da obezbedi mir svim građanim Pčinjskog i dela Jablaničkog okruga.

– Pripadnicima Brigade i dalje će uzvišene vrednosti biti vernost otadžbini, oficirska i vojnička čast, profesionalizam, disciplina i negovanje tradicija srpske vojske.

Ponosno i dostojanstveno, stručno i hrabro nosićemo zastavu Brigade putem ka slavi – istakao je Lubura.  

Čestitajući praznik, gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da pripadnici Četvrte brigade svojim profesionalnim odnosom prema svakodnevnim zadacima zaslužuju duboko poštovanje i divljenje svih onih koji žive na jugu Srbije.

- Građani Vranja veruju vojsci jer znaju da je ponikla iz naroda i da svi zajedno delimo sudbinu.

Uvek kada je trebalo vojska Četvrte brigade bila je tamo gde je najteže. Ugled i dostojanstvo se ne stiču preko noći – kazao je Antić.

Najbolјima u Četvrtoj brigadi dodelјene su nagrade i priznanja.  Na kraju svečanosti izveden je defile svih jedinica Brigade.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: