Nazad

Gradonačelnik obišao novu pijacu na Oglednoj stanici

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 13.03.2019 - 12:23

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i direktor JKP “Komrad” Momir Stojiljković obišli su zelenu pijacu u naselju Ogledna stanica, koja je zvanično počela sa radom.

Stojilković i Milenković. Foto: Vranje.org.rs

Tom prilikom, gradonačelnik dr Slobodan Milenković  istakao je da je mnogo truda i rada uloženo u završetak ovog objekta čija je izgradnja počela 2015. godine.

- Nova zelena pijaca prostire se na 620 metara kvadratnih, od toga je nadstrešnicom pokriveno 500 kvadrata, ispod koje je planirano postavljanje 60 tezgi za prodaju, dok preostalih 120 kvadrata predstavljaju zatvoreni deo pijace u kojem se nalazi prostorija za prodaju mlečnih proizvoda.

Takođe, postavljena je ograda i izgrađen parking prostor za 21 vozilo. Obezbeđena je upotrebna dozvola i sva  prateća dokumentacija, tako da je objekat potpuno bezbedan za korišćenje.

Grad je finansirao kompletnu  izgradnju objekta, a za ove namene uložena su sredstva u visini od oko 18.5 miliona dinara.

U cilju rasterećenja centralnih zelenih pijaca u gradu u narednom
periodu planiramo otvaranje kvantaške pijace na lokaciji kod Železničke stanice.

Nadam se da će ova pijaca da zaživi, da će je koristiti, pre svega,  građani ovog dela grada i da će dobro raditi
- rekao je Milenković.

Direktor JKP “Komrad“ Momir Stojiljković izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja nove zelene pijace i spremnost da se uloži napor i preduzmu mere  kako bi ovaj objekat radio na pravi način.

- JKP ,,Komrad“ je dobio ovaj objekat na korišćenje i potrudićemo se da stimulišemo prodavce tako da će u narednom periodu naše usluge biti besplatne.

Tezge za izlaganje poljoprivrednih proizvoda se neće naplaćivati, kao ni izlaganje mlečnih proizvoda u prostoriji predviđenoj za te namene.

Cilj nam je obezbeđivanje što veće i bolje ponude na ovom mestu
, kako bi građani bili zadovoljni 
- dodao je Stojiljković.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Bizidar Cvetkovic
13.03.2019. , 18:05
Lepo!Pijaca da! Ali iskoristiti prostor i u druge svrhe!Kao sto svi pametni u svetu prostor koriste visenamenski postaviti koseve i golove i evo fenomenalnog prostora za okupljanje omladine tog dela grada!Ovako velike pare...veliki prostor..koji ce zvrjiti prazan i biti minimalno u funkciji!