Nazad

Gradski štab: Kontrola ulaska na PIJACE, BUVLJAK samo nedeljom, a stočna ZATVORENA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 20.03.2020 - 12:30

Gradski štab za vanredne situacije grada Vranja na današnjoj sednici kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, razmatrao je epidemiološku situaciju na teritoriji grada Vranja, dogovorio naredne korake i mere u sprečavanju širenja virusa KOVID-19.

Prevoznici da udvostruče vozila za radnike FOTO: vranje.org.rs
Zabranjuje se prodaja robe široke potrošnje (polovna roba, tekstilna roba i slično) na pijacama, pijačnim tezgama tokom subote, dok je dozvoljena prodaja tokom nedelje unutar pijace „Tekija“, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa КOVID-19
 
Takođe, zabranjuje se prodaja na stočnoj pijaci u selu Ristovac.
 
Prethodno je Gradski štab za vanredne situacije naložio da se obustavi vanpijačna prodaja i da je dozvoljena prodaja samo na pijačnim tezgama, uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti lica ne manje od dva metra, kao i da na površini od 4 m2 ne može biti više od jednog lica
 
Da Кancelarija za mlade Gradske uprave u saradnji sa volonterima pruži asistenicju i pomoć tokom subote i nedelje Javno komunalnom preduzeću „Кomrad“ u sprovođenju kontrole ulaska potrošača na pijacama: Ogledna stanica, Tekija i Bujkovski most, kao i dezinfekcije  građana, koja podrazumeva dezinfekciju ruku i dezinfekcioni otirač uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između potrošača. 
 
Takođe, naloženo je JКP „Кomrad“ da o tome obavesti sve građane putem sredstava javnog informisanja.
 
Obavezuju se svi prevoznici da dupliraju vozila na svim linijama prema privrednim subjektima kako bi se omogućila bezbedna udaljenost putnika u vozilima, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa КOVID-19.
 
Nalaženo je JU „Centar za socijalni rad Vranje“ da uputi apel svim ljudima dobre volje i privrednim subjektima za donacijom paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu ugroženim kategorijama stanovništva. 
 
Takođe, naloženo je  JU „Centar za socijalni rad Vranje“ da omogući stalno zasedanje Кomisije za jednokratna davanja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: