Nazad

Gradski štab: Priprema se smeštaj za obolele, svi sa simptomima da se jave u ATD

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 25.03.2020 - 14:33

Na današnjem zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije, kojim je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na teritoriji grada Vranja.

Smeštaj u Sportskoj hali, staroj Hirurgiji i kasarnama FOTO: vranje.org.rs
Prema podacima do sada je na korona virus pozitivno sedmoro lica, a poslata su još dva uzorka na testiranje u institut "Torlak“. 
 
U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja, donet je zaključak da ATD dispanzer bude izdvojen objekat za pacijente sa respiratornim problemima gornjih disajnih puteva, gde će se vršiti rentgenska i laboratorijska dijagnostika, kao i trijaža pacijenata. 
 
Ovaj zaključak je u skladu sa zaključkom donetim na sednici Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja koronavirusa, održanoj u subotu 21. marta. 
 
U skladu sa tim, apeluje se na sve građane sa navedenim tegobama da se odmah javljaju u ATD dispanzer.
 
Takođe, naloženo je JU "Sportska Hala“ da izvrši sve potrebne pripreme, u smislu sređivanja i dezinfekcije prostorija hale i da sve bude spremno u slučaju potrebe za dodatnim smeštajem pacijenata obolelih od covida 19
 
Donešen je i zaključak kojim se Zdravstvenom centru Vranje nalaže da preduzime sve mere i aktivnosti na pripremi starog dela hirurgije za prijem obolelih od korona virusa i da postupa u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja. 
 
Takođe, doneta je i preporuka Vojsci Srbije da preduzime sve mere na obezbeđivanju smeštajnih kapaciteta - ležajeva za objekte koje odredi Štab za vanredne situacije, a u slučaju potreba za smeštaj obolelih od korona virusa
 
Takođe, zaključak je i da svi indirektni budžetski korisnici obezbede minimum procesa rada, kako bi lokalna samouprava mogla nesmetano da funkcioniše. 
 
Apeluje se na sve ljude dobre volje i humanitarne organizacije da svoje aktivnosti na pomoći građanima usmere preko Kancelarije za mlade i Crvenog Krsta
 
Takođe, apeluje se i na sve poslodovace na teritoriji grada Vranja da preduzimaju sve neophodne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da se za potrebe dezinfekcije svojih objekata obrate referentnoj ustanovi Zavodu za javno zdravlje,  na telefon 017 421-310.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: