Nazad

Gradsko veće prihvatilo realnost

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 17.12.2012 - 00:20

Vranjsko Gradsko veće na svojoj 18. sednici odobrilo je programe rada svih lokalnih javnih preduzeća.

Sednica veća

Sednica je počela u petak, i zbog obimnog dnevnog reda završena je u ponedeljak, a ukupno je trajala 14 časova.

Novina u odnosu na prethodne godine je odluka Veća da preciznije kontroliše ostvarenje danas usvojenih planova.

- To je novina u radu i mi ćemo već u januaru imati sednicu na kojoj će biti utvrđeno gde se stalo u realizaciji ko je zatajio i ko je odgovoran za to. sve naše odluke su obavezujuće za javna preduzeća i ustanove – kaže Stojančić.

On naglašava da je usvojen realaan plan rada Direkcije za izgradnju grada, kojim je predviđena rekonstrukcija ulice Bore Stankovića i vranjskog šetališta.

- Ne želimo da pravimo planove Direkcije koji su neostvarivi – objašnjava Stojančić.

Gradsko veće prihvatilo je i programe poslovanja „Vodovoda“, „Novog Doma“ i  „Komrada“,  uz obavezu pridržavanja protokola o finansijskoj disciplini.

Veće je preporučilo RTV Vranju da u skladu sa Medijskom strategijom nastavi sa jačanjem svojih kapaciteta i programskih sadržaja, kao i završetak digitalizacije, a sve zbog postojanja mogućnosti gašenja preduzeća u oblasti informisanja koje su osnovale lokalne samouprave.

- Jedan od zaključaka Veća je da treba naći najbolje moguće rešenje sa osnivačem kako bi se zaštitili interesi zaposlenih u RTV Vranje – kaže Stojančić.

Za  ponedeljak je zakazana 19. Sednica sa takođe obimnim dnevnim redom jer će većnici prema najavi raspravljati o 19 tačaka.



 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: