Nazad

Grejanje do februara

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 20.12.2012 - 09:02

Vranjski „Novi dom“ dobio je iz robnih rezervi 792 tone mazuta, što će biti dovoljno za daljinsko grejanje do februara naredne godine.

Ilustracija

Prema rečima nadležnih u toj ustanovi, zahvaljujući narodnom poslaniku Draganu Nikoliću, grad Vranje i „Novi dom“ dobili su status prve grupe prioriteta pred državom kada su zalihe mazuta u pitanju.

– Prva količina mazuta od 25 tona stigla nam je 11. decembra. Ukoliko dnevne temperature ove zime budu u očekivanim vrednostima, biće grejanja do polovine februara.

Da nije bilo robnih rezervi, bilo bi smrzavanja,  jer „Novi dom“ više nije u stanju da sam finansira nabavku mazuta.

„NIS“ više ne isporučuje gorivo bez avansne uplate i to je nama veliki problem jer potražujemo velika dugovanja koja veoma teško naplaćujemo – kaže Stamenković.

 Prema poslednjem preseku, fizička lica „Novom domu“ za grejanje duguju preko 19 miliona dinara, dok od pravnih lica to preduzeće potražuje 66 miliona dinara.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: