Nazad

GV: "Paragrafu" još 48 sati

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 03.06.2013 - 12:10

Bašta kafića „Paragraf“ mora biti uklonjena, jer je postavljena na gradskoj zelenoj površini, što je zakonom zabranjeno, zaključak je Gradskog veća na 40. sednici koja je održana u subotu.

Branimir Stojancic
Branimir Stojančić portparol veća kaže da baštu čijim je postavljanjem uzurpirana javna površina mora ukloniti vlasnik “Paragrafa” u roku od 48 sati nakon pravosnažnog rešenja koje će mu dostaviti  komunalna inspekcija. 
 
U protivnom ako vlasnik ne postupi po pravosnažnom rešenju baštu će ukloniti nadležne službe a vlasnik snosi troškove uklanjanja.  
 
-Upoznati smo sa činjenicom da postoje ugostiteljski objekti koji ne ispunjavaju uslove nemaju dozvolu za postavljanje svojih montažnih objekata pa će svi oni biti uklonjeni u narednom periodu. 
Slučaj sa “Paragrafom” je jedinstven jer je bašta kafića postavljena na zelenoj površini što je zakonom zabranjeno– kaže Stojančić
 
Na pitanje da li su većnici raspravljali o tome i zašto je uopšte došlo do nepoštovanja zakona u slučaju kafića “Paragraf” i to još uz dozvolu aktuelne gradske vlasti Stojančić kaže da je objašnjenje izostalo, jer Gradskom veću nije prisustvovao predstavnik nadležnog sekretarijata za izdavanje dozvola. 
 
Prema njegovim rečima čitava situacija u ovoj priči trebalo bi u narednih osam dana da se dovede u okvire zakona. O informaciji i nepoštovanju zakona u slučaju “Paragraf” većnici su raspravljali u okviru tačke dnevnog reda o stanju javnog reda I mira na području Grada Vranja. 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: