Nazad

Han jedinstven u zahtevu za dobijanje suda

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 11.04.2013 - 00:53

Skupština u Vladičinom Hanu jednoglasno je na vanrednoj sednici usvojila odluku kojom se od zahteva ustanovljavanje osnovnog suda i tužilaštva u tom mestu.

Sa sednice Skupštine u Hanu

Predsednik Opštine Han Goran Mladenović  kaže da je zahtev upućen svim republičkim institucijama do najvišeg nivoa, jer je “nepravedno da ova opština ostane bez ikakvih sudskih institucija”.

On objašnjava da je i pored predloga Zakona o sedištima  i područjima sudova i javnih tužilaštva, doneta odluka po kojoj Vladičin Han ne ispunjava uslove da tu postoje sud i tužilaštvo.

- Ovo je jedna delikatna situacija. Uspeli smo da se okupimo oko jedne ideje, i vlast i opozicija, da pokušamo da uradimo sve što je u našoj moći, kako bismo spasili  sud i tužilaštvo.

Ovakva odluka koja tangira 24.000 građana Hana  proizvod je grubog propusta i greške činovnika na nižem nivou u Ministarstvu  pravde.

Moje legitimno pravo i obaveza su da ukažem na ovaj propust  – rekao je Mladenović za OK Radio.

Odbornik Demokratske stranke Nenad Mitrović rekao je da su oko ove teme stranačke razlike nebitne, i da su vlast i opozicija jedinstveni u borbi da sačuvaju “osnovna obeležja i elemente postojanja jedne opštine”.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: