Nazad

Han uvodi kulturu parkiranja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 29.03.2013 - 12:56

Opština Vladičin Han će u narednom periodu raspisati javni poziv zainteresovanim investitorima za izgradnju parking prostora u tom gradu.

Idejno rešenje problema parkiranja u Hanu

Rukovodstvo opštine izradilo je idejni projekat po kome su određene tri slobodne lokacije za uređenje i označavanje parking mesta i to u samom centru grada.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović za OK Radio kaže da je čitava stvar još uvek bazirana na planovima i idejama, ali da će na narednoj sednici lokalne Skupštine biti razmatrani planovi i programi javnih preduzeća, među kojima je i Direkcija za razvoj, a preko koje će se projekat uređenja saobraćaja realizovati.  

– Nakon sednice Skupštine ćemo raspisati javni poziv potencijalnim investitorima koji bi želeli da urede parking prostore u gradu, čime bi po ugovoru dobili i novac od naplate parkiranja na određeni period.

Tako će i parking služba koja dobije posao i opština Han imati koristi, a samim tim i svi građani Vladičinog Hana.

Ukoliko ne bude zainteresovanih investitora, odnosno parking službi, opština će sama isfinansirati realizaciju projekta bez ikakvih zaduživanja – kaže Mladenović.

Inače, trenutno u toj opštini ne postoje obeležena mesta za parkiranje vozila, pa tako ni pauk vozilo koje bi u velikoj meri rešavalo saobraćajni haos u gradu.

Prema rečima Mladenovića, najkritičnije je petkom, kada je u Vladičinom Hanu pijačni dan.

Na teritoriji te južnosrpske opštine registrovano je oko tri hiljade vozila.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: