Nazad

Hotel prodat, ali mora da se RUŠI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 21.09.2019 - 11:29

Nezavršeni i decenijama napušten hotel u Vranjskoj Banji koji meštani zovu "Skadar na Banjštici", dobio je novog vlasnika, "Milenijum Tim" iz Beograda.

Rušenje nakon četiri decenije FOTO: D. Ristić/OK Radio
Hotel je posle 40 godina sporenja i propadanja, dobio novog vlasnika, što je najvažnije, izjavio je narodni poslanik Slaviša Bulatović.
 
Sudski postupak o utvrđivanju vlasništva je priveden kraju, nakon čega je sprovedena procedura prodaje hotela čiji je novi vlasnik "Milenijum Tim" iz Beograda.
 
- Koliko ja znam, novi vlasnik je u obavezi da objekat poruši jer postoji rešenje građevinske inspekcije da iz razloga bezbednosti ne može da bude priveden nameni što je bilo poznato i prilikom kupovine
 
Taj hotel je Vranjance i Banjčane držao kao taoce i siguran sam da je bio završen na vreme da bi Vranje i Banja danas izgledali sasvim drugačije - istakao je narodni poslanik.
 
Gradnja ambiciozno planiranog hotela A kategorije u Vranjskoj Banji počelo je 1978. godine
 
Izgradnja je zastala već naredne godine, da bi objekat bio dodeljen vranjskom "Jumku" koji je trebalo da radove dovrši. 
 
Međutim, od tada nije urađeno ništa, pa su napuštenu betonsku konstrukciju na obali banjske reke Banjčani prozvali "Skadar na Banjštici".
 
Nakon decenijskog sudskog spora, zimus je sud presudio da su Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja ravnopravni vlasnici hotela.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: