Nazad

Humanitarna SAMSIJADA: Domaćice mese za HANINO LEČENJE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 20.08.2019 - 10:13

U okviru manifestacije „Dani Vranja“, u subotu, 24. avgusta, sa početkom u 18 sati, na Trgu Staniše Stošića biće održana „Samsijada“, koja će ovom prilikom imati humanitarni karakter.

Bira se najukusnija samsa FOTO: OK Radio
Ovaj događaj godinama okuplja veliki broj posetilaca, ljubitelja starih vranjskih jela, posebno autentične vranjske pite – samse
 
I ove godine stručni žiri će odlučiti koja će samsa poneti titulu najukusnije i najoriginalnije, a vrednu domaćicu proglasiće pobednicom ovog interesantnog takmičenja. 
 
Pored ovog takmičarskog dela, ovogodišnju „Samsijadu“ obeležiće humanitarna misija.
 
Naime, dvogodišnjoj devojčici Hani Gligorov iz Bunuševca, nadomak Vranja, pre dvadesetak dana, u Kliničkom centru u Beogradu, otkriven je tumor na oba oka.
 
Nakon primljene jedne hemoterapije u Beogradu, lečenje bi, 21. avgusta, trebalo da se nastavi u Švajcarskoj
 
Troškove lečenja pokriće Fond za zdravstveno osiguranje, ali  će put i smeštaj u ovoj zemlji, roditelji morati da finansiraju sami.
 
Povodom toga, Udruženje „Roditeljstvo plus“ iz Vranja u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Vranja, započelo je prikupljanje sredstava za porodicu Gligorov, sa željom da joj se priključe i ostali građani Vranja.  
 
Nakon proglašenja pobednice „Samsijade“, građani će, kupovinom tanjirića, po ceni koju sami odrede, iz njih moći da degustiraju izložene pite, salate, tradicionalna jela i kolače
 
Novčani prilog sakupljaće se u kutiji postavljenoj na vidnom mestu, a novac, koji tom prilikom bude sakupljen, biće uplaćen na namenski račun.
 
Svi koji žele da budu deo humanitarnog tima i učestvuju u sakupljanju novca za Hanino lečenje, sredstva mogu da uplate na račun 205-9011006064889-52  kod Komercijalne banke.
 
Za ove namene otvoren je i devizni račun kod Vojvođanske banke RS35325934170246893538, na ime Novice Gligorova.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: