Nazad

I dalje nema dogovora o MINIMALCU: Sindikalci odbili Vladinu ponudu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 10.09.2020 - 13:05

Ni posle poslednjeg sastanka socijalnih partnera nije došlo do dogovora o minimalnoj ceni rada.

Vlada je, kako prenose "Novosti", ponudila povećanje od 6,6 odsto, što znači da bi iznos sa dosadašnjih 31.400 "skočio" u narednoj godini na 32.000 dinara.
 
Sindikati ovaj predlog neće prihvatiti i ostaju pri stavu da zarada za najjednostavniji rad mora da prati minimalnu potrošačku korpu, odnosno 37.000 dinara.
 
- Sve vreme država nastoji da izađe u susret poslodavcima, a ne radnicima - kaže Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije.
 
- Do sada su već dobili pomoć iz budžeta u vidu tri minimalne zarade, zati dva meseca po 60 odsto od tog iznosa, a sada traže i da se granica za neoporezivi deo sa 16.300 pomeri na 18.300 dinara.
 
To je veliko rasterećenje za njihovo poslovanje, ali ne i za radnike - ukazuje Orbović.
 
Do ponedeljka, kada će se na sednici Socijalno-ekonomskog saveta izneti konačan iznos minimalca za 2021. godinu, neće biti susreta socijalnih partnera. 
 
Tog dana ističe i zakonski tok za njegovo utvrđivanje.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: