Nazad

I većnici nemoćni pred pojedincima iz vlasti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 31.05.2013 - 14:10

Gradski većnici zaduženi za komunalni red i ekologiju u Vranju, zbog rasporeda političkih snaga, nemoćni su u borbi za poštovanje zakona iz njihovih oblasti.

Ko izdajje dozvole za zauzimanje gradskih prostora u Vranju?

Najnoviji dokaz  za ovu tvrdnju je činjenica da su samo jedna služba, a možda i samo jedan čovek,  stavili „šapu“ na „izdavanje“ javnih dobara po Vranju.

Sada već „slučaj „Paragraf““, i nelegalno postavljena letnja bašta tog  kafea u centru grada ide u prilog ovakim tvrdnjama.

Iako svi kažu da bašta nema dozvolu za postojanje, ona ipak postoji, prkoseći i zakonima i nadležnim službama. Ovakva situacija iritira i same predstavnike vlasti.
 
Gradski većnik zadužen za komunalnu delatnost Srđan Milošević kaže da je po dolasku na tu funkciju zatekao opšti infrastrukturni haos u Vranju.

Kada je, kaže, pokušao da čitavu stvar dovede u red, naišao je na veliki otpor i pritisak pojedinih struktura iz vlasti i Gradske uprave.

– Poznato je da bašte ugostiteljskih objekata ne smeju da budu na zelenoj površini i tu nema pogovora. Kada sam imenovan za člana Gradskog veća koji brine upravo o toj problematici suočio sam se sa gomilom sličnih primera kao što je „Paragraf“.

Pokušao sam da sve to sredim i uspostavim komunalni red i poštovanje zakona, ali sam počeo da dobijam „po nosu“ od određenih ljudi.

Slao sam Komunalnu policiju da ukloni tezge i bašte sa nedozvoljenih prostora, ali sam dobijao odgovore da svi ti vlasnici imaju neke dozvole iz Gradske uprave.

Umesto da to bude moja nadležnost, ispada da se time najviše bavi i odlučuje Sekretarijat za finansije, tako da sam na kraju morao da odustanem – kaže Milošević.

I članica Gradskog veća zadužena za ekologiju Nela Cvetković ističe da nju niko nije pitao da li mogu bašte kafića da budu postavljene na zelenim površinama.

– Ja uopšte nisam znala da je kafe „Paragraf“ postavio letnju baštu na zelenoj površini. To sam saznala iz medija i bila sam tamo kako bih se lično uverila.

Nije dozvoljeno tako nešto i ja sam kontaktirala Komunalnu inspekciju i dala im nalog da tu baštu uklone.

Rečeno mi je da vlasnik objekta poseduje neku dozvolu za to, ali će bašta ipak biti sklonjena jer, naglašavam, to nije dozvoljeno ni u kom slučaju – kaže Cvetkovićeva.     
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: