Nazad

I Vranjanci protestovali u Beogradu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 19.04.2012 - 14:16

 Pedesetak članova vranjskog Sindikat zaposlenih u zdravstvu protestovao je danas na okupljanju zdravstvenih radnika ispred Vlade Srbije u Beogradu. 

 
Doktor Zoran Zdravković, član republičkog odbora pomenutog sindikata, kaže da je protesno okupljanje organizovano u znak neslaganja sa uredbom Vlade Srbije, čije odredbe će, smatraju lekari, sadašnju platu smanjiti za najmanje deset odsto mesečno. 
 
Po uredbi, lekari bi tih deset odsto od sada trebalo da zarade po osnovu radnog učinka. 
- Tu će najviše biti oštećeni pacijenti– kaže Zdravković. 
 
Zdravković kaže da će radikalizacija štrajka zavisiti od dogovora sa predstavnicima Vlade Srbije o ispunjenju zahteva sindikalaca. 
 
Zdravković kaže da su lekari nezadovoljni odnosom najnižih zarada u zdravstvu i njihovih plata, jer je on poremećen. 
 
Prema njegovim rečima protest u Beogradu Sindikata zaposlenih u zdravstvu nije u nikakvoj vezi sa SFLS-om, koji je iz istog razloga najavio štrajk u vranjskom zdravstvu, ali ga ne sprovodi.  
 
Doktorka Slađana Stojanović, predsednica Štrajkačkog odbora SFLS-a u Vranju, kaže da su od obustave rada odustali  do ponedeljka, jer će sindikalce u petak primiti ministar zdravlja Zoran Stanković.
 
– Posle toga imaćemo čistu situaciju po pitanju naših zahteva – kaže Stojanovićeva. 
 
Inače, u vranjskom ZC većinski je Sindikat zaposlenih u zdravstvu, koji tvrdi da ima oko 800 članova, dok je SLFS manji, ali, ocenjuje se, uticajniji sindikat. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: