Nazad

I Vranje pomaže Šapcu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.05.2014 - 23:12

Na hitnoj sednici Štaba za vanredne situacije dogovoreno je da u subotu u tri sata ujutru put Beograda krenu dva autobusa sa dobrovoljcima iz Vranja, Trgovišta i srpske zajednice iz Makedonije, koji će učestvovati u izgradnji odbrambenog nasipa na Savi kod Šapca.

Doborovoljci iz Beograda

Upućen je apel svim građanima da odeću, obuću i ćebad donesu u prostorije Crvenog krsta, Trg bratstva i jedinstva broj 22, telefon 017 - 741 -66 -33, koji će neprekidno dežurati.

Takođe, biće poslat kontigent sa vodom, pomoć u građevinskom materijalu i mehanizaciji, a subotu će biti održana vanredna sednica Gradskog veća na kojoj će biti doneta odluka o finansijskoj pomoći ugroženim područjima.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić je istakao da u ovom izuzetno teškom trenutku za državu moramo pokazati maksimalnu solidarnost i pozvao građane da se uključe u akciju prikupljanja pomoći.

Za odlazak u Šabac prijavio se veliki broj ljudi, a gradonačelnik je sastanak sa njima pred put održao u Velikoj sali Skupštine grada održao u petak pred ponoć.

Prema podacima koji pristižu u Štab za vanredne situacije firma „Nutriko“ ponudila je 1.000 džakova za pesak, obezbeđena su dva kontigenta sa vodom za piće iz „Rose“ i „Hebe“, kao i lekovi.

Na apel za pomoć odazivaju se građani koji u Crveni krst donose odeću, obuću i ćebad, saznaje se od sekretara Crvenog krsta Tomislava Stefanovića.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: