Nazad

"Ikea" raskida ugovor sa "Simpom"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 05.07.2013 - 11:51

Švedska „Ikea“ uputila je „Simpu“ iz Vranja zahtev za prekid saradnje, pa će tako najveći srpski proizvođač nameštaja ostati bez ruskog, najvećeg tržišta svojih proizvoda.

Ilustracija

Kako pišu noviine „Vranjske“, zahtev je stigao iz centrale „Ikee“ u Rumuniji, a definitivno je saopšten na sastanku čelnika dve kompanije u Poslovnom centru „Simpa“ u Beogradu, 20. juna ove godine.

Razlog za raskid ugovora o saradnji leži, prema navodima „Vranjskih“, u lošem kvalitetu isporučene robe, a naročito metalnih mehanizama koji se ugrađuju u garniture „Simpa“.

Na kraju 2012. godine čak 2.000 garnitura bilo je predmet reklamacije, a skoro polovina, 922, odnosila se na metalne mehanizme.

List piše da se sporni mehanizmi proizvode u „Unisu“ iz Dervente, fabrike u vlasništvu Gorana Tomića, starijeg sina predsednika „Simpa“ Dragomira Tomića.

„Simpo“ je ranije te mehanizme nabavljao u Italiji, u proseku 22.000 komada za oko 2,2 miliona evra godišnje, ali su onda izračunali da će im jeftinije biti da ih uvezu iz Bosne.

Na taj način napravljena je ušteda od oko 770.000 evra, ali je zato izgublljen ugovor sa „Ikeom“, vredan desetine miliona evra.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: