Nazad

Imate inovaciju? Evo šanse!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.02.2013 - 14:57

Programi finansiranja Fonda za inovacionu delatnost predstavljeni su u utorak u Skupštini Grada Vranja.

Predstavljanje inovacija u Vranju

Prema rečima Ljiljane Kundaković v.d. direktora, Fond će finansirati Programe ranog razvoja i sufinansiranja u okviru Projekta podrške inovacijama u Srbiji. Vrednost projekta je 6 miliona evra.

Kundakovićeva kaže da mogu konkurisati mala i srednja preduzeća koja imaju do 50 zaposlenih, a da su sredstva obezbeđena za 24 projekta .

Na pitanje kolika bi sredstva mogle da dobiju vranjske firme  Kundakovićeva kaže da to zavisi od projekata inovacija kojim konkurišu.
 
- Program ranog razvoja namenjen je novoosnovanim kompanijama koje tek počinju svoje poslovanje.

Fond dodeljuje sredstva u vrednosti do 80.000 evra, finansirajući 85 odsto njihovih troškova.

Sredstva su namenjena za izradu koncepta rada, protptipa i poslovnih planova.

Kompanije u ranoj fazi razvoja konkurisaće projektima u trajanju do godinu dana – kaže Kundakovićeva.

Prema njenim rečima Program sufinansiranja inovacija finansira 70 odsto ukupne vrednosti projekta.

Konkurisaće kompanije koje već posluju na tržištu Srbije i to  u oblasti tehnološkog razvoja. Ukupna vrednost projekta je do 300.000 evra.

Dokumentaciju je potrebno dostaviti do 15. aprila 2013.

- Konačnu odluku o finansiranju projekta donosi Ekspertska komisija Fonda za inovacionu delatnost na osnovu izveštaja međunarodnih predstavnika, koji pregledaju projekte.

Projekat podrške inovacijama finansira se kroz predpristupne fondove EU i sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom – objašnjava Kundakovićeva.

Predstavljanje projekta podrške inovacijama u Srbiji, u Vranju je organizovano u saradnji sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: