Nazad

IN MEMORIAM: Sreten Nešić

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 17.07.2018 - 10:40

Vranje – U Nišu je u ponedeljak 16. jula, posle duže bolesti, u 82-oj godini života preminuo jedan od najčuvenijih vranjskih advokata Sreten Nešić, objavio je portal Vranje news.

Sreten Nešić FOTO: D. Ristić/OK Radio
Sreten Nešić je rođen 1936. godine, osnovnu i srednju školu završio je u Vranju, a Pravni fakultet 1960. godine u Skoplju.
 
Do 1967. godine obavljao je poslove javnog tužioca i sudije, a od 1967. godine do kraja života bio je neprekidno advokat.
 
Bio je poznat kao osoba privržena zakonu, pravu i pravičnosti i ostavio je dubok trag u advokatskom životu Vranja i juga Srbije, piše Vranje News.
 
U jednom mandatu bio je poslanik opozicionog DEPOS-a u Saveznoj skupštini SRJ od 1992 do 1996. godine. Bio je aktivan kao političar u Srpskom pokretu obnove.
 
Bio je, takođe, predsednik Zajednice advokata u Vranju i participirao u više navrata u organima Advokatske komore u Nišu, gde je jedno vreme bio član Upravnog odbora.
 
Iza sebe je ostavio dva sina, Miroslava i Slobodana, obojica su advokati, kao i unuka i unuku, koji se takođe bave advokaturom nastavljajući porodičnu tradiciju.
 
Komemorativni skup povodom Nešićeve smrti biće održan u Višem sudu u Vranju u sredu 18. jula u 10 časova, a sahrana je u 13 sati na Šapranačkom groblju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
dušan
17.07.2018. , 15:44
U Vranje su svi najčuveniji....najpoznatiji.....naj....naj....e vi novinari ste čudo!Umro čovek ,pokoj mu duši,šta tu ima da se dalje polemiše!