Nazad

ITALIJANI uslikali život na jugu Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 11.05.2018 - 13:13

Fotografi italijanskog udruženja "Prospettiva 8" posetili su Vranje, Vranjsku Banju i nekoliko okolnih sela i fotografisali prizore iz živote juga Srbije.

Zabeležena svakodnevnica seoskog domaćinstva FOTO: TO Vranje
U periodu od 4 do 8. maja, sedmoro fotografa iz fotografskog udruženja "Prospettiva 8" iz Rima je četvrti put boravilo u Srbiji, a cilj njihovih foto tura je fotografski projekat koji obuhvata istočnu Evropu, odnosno Balkan.
 
Predmet njihovog fotografskog interesovanja bili su ljudi i život u Srbiji, te su posetili Vranjsku Banju i fotografisali izvore tople vode.
 
Ispred objektiva Italijana stao je i Nenad Mladenović, majstor trube iz Vranja i sa naslednikom Stefanom, na oduševljenje fotografa, odsvirao nekoliko numera.
 
S obzirom da je želja gostiju bila da zabeleže i obične životne trenutke u seoskom domaćinstvu, posetili su domaćinstvo Blagice Krstić u selu Bujkovac.
 
Za kraj, obišli su domaćinstvo Dragana Veljkovića u Korbevcu gde su ih dočekali specijaliteti vranjske kuhinje.
 
Nakon ručka i fotografisanja domaćinstva, gosti su učestvovali i u nekim kućnim aktivnostima.
 
Inače, grupu fotografa iz Italije je predvodio Ivan Strahinjić, producent i fotograf. 
 
Turistička organizacija grada Vranja je dala logističku podršku i organizovala sve planirane aktivnosti.
 
     

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: