Nazad

Ivanjdanski SABOR U PROHORU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 08.07.2018 - 08:52

Praznik Rođenja Svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg, održan jenajveći narodni Ivanjdanski sabor na jugu Srbije i to u manastiru Svetog Prohora Pčinjskog.

Veliki broj vernika u Svetom Prohoru. Foto: Eparhija vranjska

Praznično bdenije, uoči praznika, služio je Episkop vranjski Pahomije, uz sasluženje protojereja-stavrofora Stanisava Petruševića, sekretara Episkopa vranjskog, protojereja-stavrofora Novice Nikolića, paroha bujanovačkog i đakona Dejana  iz Ohridske Arhiepiskopije.

U subotu Episkop Pahomije služio je i Svetu Liturgiju u Svetoprohorskom manastiru, uz sasluženje arhimandrita Jovana Radosavljevića, sveštenstva i monaštva Eparhije vranjske.

Na Liturgiji su pojale monahinje iz manastira Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, iz Gornjeg Žapskog.

Na početku Svete Liturgije, u čin čteca, Episkop Pahomije rukoproizveo je gospodina Dalibora Jovića, iz Donjeg Neradovca kod Vranja.

Svečanost i proslava praznika u ovoj hiljadugodišnjoj svetinji, manastiru Svetog Prohora Pčinjskog, završena je trpezom ljubavi, koju su za ovu priliku, zajedno sa sestrinstvom Svetoprohorske obitelji, pripremili pripadnici 4. brigade Kopnene Vojske, a poslužili učenici veronauke iz Vranja i Surdulice.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: