Nazad

Izložba nalazišta Kale

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 06.06.2013 - 14:11

Izložba „Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta“ povodom 10 godina od početka radova na arheološkom lokalitetu Kale- Krševica, otvorena je u Galeriji muzeja u Vranju.

izlozba u Galeriji muzeja
Direktor vranjskog Muzeja  Dragan Dejanović kaže da je na izložbi istaknut samo deo onoga što je na lokalitetu Kale pronađeno tokom desetogodišnjeg kontinuiranog rada. 
 
Autor izložbe Petar Popović, naučni savetnik Arheološkog instituta podsetio je na značaj pronađenih predmeta na lokalitetu kod Bujanovca.
 
- Već prvih godina pronađeni su značajni predmeti koji su posvedočili postojanje naselјa iz 4. veka pre nove ere. Posle deset godina mogu reći da su iskopavanja tek na početku – rekao je Popović. 
 
Ova izložba je godinu dana bila otvorena za posetioce u Narodnom muzeju u Beogradu, a nakon Vranja gde će postavka biti izložena do 1. septembra, javnosti će biti prezentovana i u drugim gradovima Srbije i regiona.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: